sabato 27 settembre 2014

Black chickpeas with broccoli and white onion - ceci neri con broccoli e cipolle bianche

These particular chickpeas come from Cortona. They grow with a black skin but inside are light yellow. It took about 2 days soak and 4 full hours cooking but with great results.

I changed the water  a few times and finally cooked on a low flame for more than 4 hours.
Separatelly I sautèd a sliced white onion and some broccoli in a pan with a little extra vergin olive oil and salt.
When cooked I mixed the chickpeas to the vegetables and adjusted with salt and pepper .
Here is the result. Delicius!


Questi ceci neri arrivano da Cortona. La buccia nera è un po' scorzuta ma dentro mantengono il colore ambrato del cece.
Ho dovuto tenerli a mollo per due giorni e cucinarli per più di 4 ore.
A parte ho saltato in padella una bella cipolla bianca con dei broccoli freschi dell' orto, aggiustando con sale e pepe.
Appena cotti, ho unito i ceci alle verdure ed ecco qui un piatto rustico ma sopraffino!


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Salvia e Ramerino